Tags

,

Een foto-opdracht van de kunstacademie in Maasmechelen.

De Master of Suspense? Juist: Hitchcock. Voor de filmscène opdracht nemen we hem even als leidraad. Hitchcock was een meester in zijn vak: films maken. Maar zijn invloed op fotografen is eveneens altijd groot geweest. Kijk maar naar de vele verwijzingen in fotokunst naar zijn werk ..Zijn invloed kwam voornamelijk door zijn manier van verhalen vertellen: met veel gevoel voor drama. Drama dat hij verkreeg door o.a. zijn gebruik van licht, mimiek en pose. Enkele dingen die bij het maken van portretfoto’s ook heel belangrijk zijn … Voor deze opdracht maken jullie een reeks van drie foto’s, die verhalend een duidelijke link hebben. Je moet als het ware een miniverhaal vertellen in drie foto’s, met een duidelijk begin, midden en einde.
Je kan hiervoor de films van Hitchcock als leidraad nemen, maar het moet niet: je kan evengoed je eigen unieke verhaal verzinnen!

De volgende restricties zijn van toepassing:
– 3 kleurenfoto’s
– een filmisch verhaal: begin, midden, einde
– flitslicht: eender welke soort, eender welke locatie – werk ter voorbereiding met moodboards en lichtplannen

Mijn moodboard:

de filmscene moodboard

Daarna opzoek naar een geschikt model. Ik vond Richard Staber bereid om model te staan in deze filmscènes.