Over

Welkom bij mijn passie,

Ik fotografeer al sinds mijn 16e eerst met een practica spiegelreflex camera, daarna Olympus en Minolta camera’s…

Veel zwart/wit en dia’s daarna enkele kleinbeeld digitale camera’s onbeperkt foto’s schieten.

Sinds december 2011 ben ik in het bezit van een digitale spiegelreflex camera, een Canon EOS 500D. En meteen een foto cursus begonnen in januari 2012. Momenteel volg ik een opleiding fotokunsten aan de kunstacademie in Maasmechelen. Sinds maart 2015 ben ik in het bezit van een Canon EOS 6D.

Mauriel Schoenmaekers 8 maart 1965, geboren en getogen in Rothem, woont sinds 1988 samen met zijn vrouw en twee zonen aan de voet van Berg en Terblijt. Vanaf de Geulhemmerweg genieten ze van een mooi uitzicht over het Geuldal. In het dagelijkse leven werkt hij bij een van origine Fins bedrijf, gespecialiseerd in de productie van verpakkingsmaterialen, waar men kan vertrouwen op zijn specialistische kennis op het gebied van automatisering en financiële afhandeling van in- en verkoopprocessen. Mauriel fotografeert al sinds zijn zestiende jaar. Een tijdlang heeft zijn passie voorrang moeten geven aan de dagelijkse bezigheden. In 2012 was de geest in de fles echter niet meer te bedwingen, en zijn artistieke innerlijk begon weer de boventoon te voeren. Vanaf dat moment is hij weer actief aan de slag gegaan met fotografie. Zijn ambitie en liefde voor fotografie deden hem besluiten om een 2 jarige fotografie opleiding te volgen om de reeds aanwezige kennis verder te verfijnen. Maar hiermee was zijn artistieke honger nog niet gestild. Ruim twee jaar gelden melde hij zich aan als “student” bij de kunstacademie in Maasmechelen alwaar hij de parttime opleiding fotokunsten volgt. In zijn verplichte en vrij werken is zijn creativiteit, vrije geest en kracht om een beeld, al dan niet versterkt met het geschreven woord, naar de kijker / lezer over te brengen van een bijzonder inspirerend niveau. Hij is instaat om je, met een in eerste instantie niets zeggend beeld vervolgens aangevuld met enkele regels tekst, je aan het denken te zetten of je diep in je hart te raken. Deze gave heeft geleid tot de keuze voor het jaarthema in zijn derde opleidingsjaar “Fotogedichten”. Zijn talenten blijven niet onopgemerkt, zo is van zijn fotogedichten inmiddels een boek uitgebracht “Hersenspinsels”. In het boek deelt Mauriel de beelden en teksten, die ongevraagd door zijn hoofd flitsen, over hoop en twijfel en de verwondering over de wereld van elke dag. Hij deelt als het ware een stukje van zijn ziel met ons. Gefotografeerd en geschreven door Mauriel Schoenmaekers. De Het boek is uitgegeven door uitgeverij Mosae Verbo uit Maastricht en is verkrijgbaar onder isbn 978 90 8666 418 4

Als je interesse hebt in een fotoshoot, reportage of het kopen van foto’s neem gerust contact op met mij via het contact formulier.

Veel kijk plezier!

Mauriliers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s