Tags

,

capture

In de nieuwsbrief van kunstkring Geel zuidoost.nl stond vandaag deze recensie:

Stap je in een droom. De blauwe gloed. Uren dromen met je ogen open.
Als vliegende paddenstoelen je fantasie prikkelen. Starend in de diepte.

2016_07_15_0093

MAURILIERS SCHOEMMAEKERS, fotografie.
De letters, woorden, zinnen, vormen het gedicht bij de afbeelding die afkomstig is van een van onze lezers, Mauriliers Schoenmaekers. Een nog jonge fotograaf die al vanaf z’n 16e met veel enthousiasme fotografeert, eerst nog met een Practica camera, later mede door toename van interesse, ervaring en kennis ( kunstacademie) met wat meer optionele (digitaal) materiaal. Zwart/wit is toch wel zijn favoriete fotografie vorm maar ook natuurlijke- en stedelijke landschappen alsmede architectuur heeft zijn grote interesse. Het-, of een gevoel vastleggen, of het juist overbrengen hiervan, herinneringen en dromen vangen en vasthouden zijn een aantal onderwerpen wat hem zoal bijzonder in de fotografie boeien. Een groot aantal van deze foto’s spreken bijzonder aan doordat diverse tinten, hoewel onderscheidenlijk dicht bij elkaar liggend, sterk worden aangezet zodat het gevoel ontstaat dat het hoofdonderwerp van de foto loskomt. Het gevolg ook dat de contrasten, eigenlijk precies goed, dus ook wat meer zijn aangezet en het (noodzakelijke) wit heel prettig doet overkomen. Ook wat nogal bijzonder is dat een aantal van die foto’s zijn voorzien van een fotogedicht, waarschijnlijk, dan wel zeker bedoeld als een extra toegevoegde dimensie. Van deze foto’s met fotogedichten is door Mauriliers Schoenmaekers een samenvatting gemaakt en recentelijk in boekvorm uitgegeven, “hersenspinsels” genaamd hetwelk, naar ik aanneem, in de meeste kunstboeken winkels zeker wel verkrijg- of bestelbaar is.

Hersenspinsels bestellen